Odd Kjøsnes - 50 år!
Femundsmarka Budstikka
Lördag 6. November 2004

Anders Gilljam


Gratulerer med dagen!

Odd Erling Kjøsnes, kaptein på Fæmund II, fyller 50 år idag,
6. november 2004,
og vi gratulerer på det aller varmeste!

Odd har seilet med Fæmund II, i omtrent 15 år, etter at han med litt overlapping tok over som kaptein etter Kristen Femundshytta, som var den som lærte han opp til å navigere en så stor båt trygdt mellom skjærene i innlandshavet; Femunden - Norges nest største naturlige innsjø.

Ved sida om å kjøre store båter, kjører Odd også store hunder, og har figurert på de øverste plasseringene i så vel Femund500 som Finnmarksløpet, og har ellers vært å finne blandt de beste i norske mesterskaper for hundekjøring.

Odd er forøvrig en ivrig jeger, (hver høst når båten er på land), kanskje fremst etter elgen, men ikke heller fugl, som f.eks. ryper bør da føle seg trygge.

Odd, fødd i Sælbu og oppvokst i Malvik, bor nå ikke langt unna arbeidsplassen sin; Femunden, der han nå på "alderens" dager begynt å fundere på nye utfordringer og hobbyer, og dermed gått til anskaffelse av en raseren Ardenderhest. (Jeg husker dem fra gården til morfar, og de er noen skikkelig store og kraftfulle hester). Håper du får pli på hesten, og at du ellers bare fortsetter, (som kaptein på Fæmund II slik at vi får treffe deg), og med ditt forøvrig gode liv der oppe i Røros-regionen; - det er mange som avundes både deg og ditt liv, det skal du bare vite!

Til lykke med de neste 50!
Beste Hilsener,
Anders-Dagsturen for Kaptein Odd, som han gjør hver eneste dag i sommerhalvåret, starter som regel i et slikt usedvanlig hyggelig vær, eller i hvert fall her ved Synnervika, selv om det kan være værre vær noen dager.
-Fæmund II, og Kaptein Kjøsnes legger til ved Roasten, og vi fiskere og turister går av båten, forvæntansfulle så det holder, ... Nå! skal fisken tas!-Kristin - hu særdeles søte kona til han Odd, lager gode vaffler med jordbær og rømme, er mitt førsteinntrykk etter noen sultne hjemferder over Femunden. Men, jeg har etterhvert, via resultatlister, oppdaget at hun kan annet enn å lage vaffler, da hu jo ikke står langt bak han Kaptein Odd, når det gjelder hundekjøring på vinterføre. Stå på Kristin! Du er ikke langt bak han gubben, og snart er du i fatt - og forbi!?Kaptein Odd Erling Kjøsnes
Her er arbeidsplassen hans, og her står han trygdt, han Odd.
Hva skal vel kunne rikke på en slik en kar? En slik en Kaptein? Fra en slik en plass?
Slike uvær har det ikke vært hittil, i hvert fall ikke på Femunden.
Vi tror og håper at Kaptein Odd står seg, slik at vi kan få hedre han både ved 60, 70, og 80 år, samt ytterligere noen desenier dertil.


De Beste Hilsener, og

Kjempegrattis med Dagen!

© 2004 Anders Gilljam

svartkjelen@hotmail.com svartkjelen@hotmail.com

Tilbake Neste artikel